Velkommen til Zibu's side

     
Opdateret 01-01-2022
  Zibu's Fotogalleri (klik for at se større)

Hazinas 2nd Izibu ... kaldenavn "Zibu"

Zibu blev født den 28. april 2002 - det var Tiwa's 2. kuld. 4 piger og 3 drenge skulle jeg vælge mellem. Det var virkelig svært - på et tidspunkt var jeg ved at beslutte mig for at beholde en hanhvalp i stedet for en tævehvalp, men det var kun en kort overgang. Så kunne jeg jo ikke få et kuld hvalpe. Og det gik jo ikke. Men i bund og grund så gik det helt automatisk, for Zibu valgte mig. Hver gang jeg kom ind til hvalpene om morgenen de sidste 3 uger, så lå Zibu sammen med sin mor Tiwa på den ene sækkeseng, og de andre 6 hvalpe lå sammen i den anden seng. Og Zibu var den første der løb mig i møde og gjorde sig rigtig meget til. Hvem kunne stå for det. Så i mit hjerte vidste jeg på et ret tidligt tidspunkt, at det var hende der skulle blive hos mig og min familie.

Vi måtte sige farvel til Zibu den 23. april 2014 - 5 dage før hendes 12 års fødselsdag. Zibu blev kørt ned den 11. januar 2013 i en fodgængerovergang, hvor hun gik over for grønt lys i snor med mig. Hun klarede sig, var voldsomt forslået, men mirakuløst var der intet brækket og ingen skade på hendes indre organer. 3 læger syntes hun skulle have en chance, så hun lå i stuen tæt på mig i næsten 2 måneder. Meget langsomt helede hun, og til sidst kom appetiten og viljen til at være aktiv i flokken igen. Efter nogle måneders genoptræning kom hendes gode gamle glimt i øjet også tilbage. 10 gode måneder fik vi sammen, hvor hun var glad, spiste sin mad med stor appetit og ville meget gerne ud og gå tur (vi holdt dem korte af hensyn til skade på hendes bagben fra ulykken). Men en morgen i april 2014 fik hun et anfald, som dyrlægerne ikke kunne finde en forklaring på. Hun fik voldsomme smerter og kunne ikke bevæge sig. Så vi sagde farvel til hende hurtigt, så hun ikke skulle lide unødvendigt. Hun var den bedste hund jeg nogensinde har haft, hun betød uendelig meget for mig, og nu, snart to år efter, savner jeg hende stadig voldsomt. Der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på hende.

Fakta om Zibu i avl hos Kennel Hazinas:

På grund af særlige omstændigheder i mit liv, måtte jeg udskyde at trække et kuld hvalpe på Zibu. 2 år mere skulle der gå, før end alt var faldet på plads. Og da kørte jeg af sted til Wuppertal i Tyskland og fik hende parret med dejlige Balou, en hanhund jeg havde haft øje på længe. Zibu fødte sit kuld - Hazinas 4. kuld - den 12 juni 2007.

• Hazinas 4th - 7 hvalpe i 2007

Der var ingen hvalpe i kuldet med Dermoid Sinus, knækhale, manglende ridge, forkert ansatte ører, for meget hvidt, manglende tænder eller forkert bid.

Fordi Zibu var 5 år, da hun fødte sit første kuld, ville jeg ikke risikere noget og trække endnu et kuld, så det blev bare til det ene kuld. Men heldigvis var der en hvalpekøber, som rigtig gerne ville udstille og få hvalpe, så Hazinas avl fortsatte efter Zibu med hendes datter Fika, som fik to kuld i samarbejde med mig i 2010 og 2012.

Scroll længere ned for data og beskrivelse af Zibu.

Lidt om Zibu, skrevet i 2010 og opdatret i 2016:

"Familiehund, lydighedshund og udstillingshund
Zibu er først og fremmest en familiehund, og en rigtig god en af slagsen. Hun hygger sig med familie, passer godt på sin flok, og når jeg siger til hende, at det err ok, når der kommer fremmede ind i haven, så slog hun om fra at være den vagtsomme hund som gøede advarslende, til den søde, rare hund, som de fremmede kunne klappe - og så gik hun som regel hen og fortsatte med det hun havde gang i. For hun var tilpas reserveret, som en Ridgeback skal være.

Zibu kommer fra Tiwa's andet kuld, med Jockular Borus Kabisa som far. Zibu adskilte sig lidt fra sine søskende ved 4-5 ugers alderen, idet hun altid var sammen med sin hundemor. De sidste uger vi havde hvalpene, var Tiwa og Zibu nærmest uadskillelige, og når jeg kom hen til hvalpene, var Zibu næsten altid den første hvalp på banen for at hilse på mig.

Da jeg besluttede at beholde én af hvalpene, dels fordi jeg syntes der var god udstillingspotentiale i kuldet, men også fordi min gamle Suki fyldte 11 år, og tanken om kun én hund i huset ikke tiltalte mig på det tidspunkt, så faldt valget på Zibu ... eller mere korrekt, Zibu valgte os!

Zibu's dejlige milde temperament og enormt venlige og glade væsen er en ren fornøjelse. Hun er blevet "Mors Hund", dels fordi det er mig, der træner hende, og dels fordi jeg gik hjemme ½ år på barsel med lille Nikolai, det første halve år af Zibu's liv. Så vi er rigtig blevet "pot og pande". Og sådan var det.

Zibu elsker at ligge og hygge sig foran pejsen sammen med Tiwa og Suki. Her kan de få timer til at gå med at slappe af .... og sove! Men hun elsker også at løbe ude i naturen og lege med Tiwa ... eller hvem der nu er i nærheden.

Zibu bliver udstillet og det går rigtig godt. Hun blev Dansk Champion i april 2006. Den 15. september 2007 tog hun titlen Københavnervinder 2007. Og i marts 2011 tog hun titlen Luxembourg Veteran Champion. Og så har hun 7 titler mere!

Malmø 2011 BIR Veteran og 2. Bedste Tæve Raa (SE) 2010 Bedste Åben Tæve

Sandved 2011 BIS3 + BIS Veteran Vejen 2011 BIM + BIRVeteran Varde 2011 BIR + BIG2 + BIS4 Veteran

Zibu har også gået til lydighedstræning på Dansk Kennel Klubs træningsplads i Vig, (Region 2), hos Marlene og Gitte. De er begge to yderst kompetente hundetrænere, som forstår at gøre det til en rigtig hyggelig træningsplads, hvor alle har det sjovt - ikke mindst hundene! Zibu har med bravur bestået hvalpemotivationsprøven med 70 point ud af 70 mulige, og bagefter bestod hun unghundemotivationsprøven med 69 point ud af 70 mulige. Den 7. september 2003 bestod Zibu Dansk Kennel Klubs "Kørekort til hund - Bronze niveau", søndag den 1. august 2004 bestod hun Sølv niveau og 24. oktober 2004 Guld Niveau. Det er en ren fornøjelse at gå til træning med Zibu. Hun er villig og synes det er mægtig sjovt - så længe vi altså ikke laver visse øvelser mere end 2-3 gange! Man lærer hurtigt at fornemme, hvornår ens Ridgeback ikke kan se "fidusen" længere ved en øvelse. Men det har nu heller aldrig været meningen, at Ridgebacken skulle være en cirkushund. Der skal være fornuft bag handlingerne!

Lydighedshund Rallyhund Rally Begynder Mester

Zibu har fået et kuld hvalpe, nemlig Hazinas 4th-kuldet - 4 drenge og 3 piger. Én af drengene, Hazinas 4th Ajabu ("Gaius"), bliver flittigt udstillet, og Gaius blev Dansk Champion meget kort tid efter hans 2-års fødselsdag. Og én af pigerne, Hazinas 4th Tafika ("Fika") bliver også udstillet flittigt. Hun blev Årets Tæve i 2008 og har også en række andre Årets-titler. I 2011 blev Fika Dansk Champion. Fika er mor til vores to kuld Hazinas 5th og Hazinas 6th.

Zibu fyldte 8 år den 29. april 2010, og det betyder, at hun kan kalde sig veteran. Men vi ligger ikke på den lade side af den grund. Tværtimod! Vi deltager flittigt i udstillinger, og selv om Zibu er blevet veteran, placerer hun sig stadig i toppen. Den 19. marts 2011 blev hun Anden Bedste Tæve på Malmø International og samme efterår blev hun Bedste Veteran og BIR (Bedst i Racen) på Rostock International. Samme år i Luxembourg blev Zibu Bedste Veteran Tæve og fik titlen Luxembourg Veteran Champion."

Zibu's data:

Født:

28. april 2002Se Zibu's stamtavle (6 generationer)

Far:

NLCH BCH INTCH
Jockular Borus Kabisa

Mor:

DKCH
Kijasam
an Gukatiwa of Djungelkatten

Højde:

66 cm

Vægt:

37 kg

Farve:

Rød hvede

HD (hofter):

A/A (fri)

ED (albuer):

0/0 (fri)

Bid:

Fuldtandet og korrekt saksebid

Mentaltest:

Hvalpetest 7 uger gammel.
Unghundementalbeskrivelse (UHM).

Temperament: Venlig og rar tæve, som hviler rigtig godt i sig selv. Velbalanceret og rolig, tilpas reserveret over for fremmede. Lydig og nem at træne. Elsker børn og små hanhunde. Kommer for det meste godt ud af det med alle andre hunde.
Titler:

DKCH (Dansk Champion)
KBHV07 (Københavner Vinder 2007)
LUVCH (Luxembourg Veteran Champion)
DEVDHVCH (Tysk Veteran Champion)
KLBCH (Klub Champion)
RBM (Rally Begynder Mester)
DKVV12 (Dansk Veteran Vinder 2012)
KTH-B (Kørekort til Hund, Bronzeniveau)
KTH-S (Kørekort til Hund, Sølvniveau)
KTH-G (Kørekort til Hund, Guldniveau)

Klubtitler
(RRK):

Årets Åbenklasse Tæve 2004
Å
rets Åbenklasse Tæve 2005
Årets Parklasse 2005 (sammen med Hazinas 2nd Funa)
Årets Tæve 2006
Årets Champion Tæve 2006
Årets Champion Tæve 2008
Årets Champion Tæve 2009
Årets Veteran Tæve 2011
Årets Veteran Tæve 2012
Årets Veteran Tæve 2013
Se alle Hazinas hundes titler her.
Lydigheds-prøver

DKK Hvalpemotivation, 2002 - Bestået med 70/70 point
DKK Unghundemotivation, 2003 - Bestået med 69/70 point
DKK Kørekort til Hund, 2003 - Bestået Bronze niveau
DKK Kørekort til Hund, 2004 - Bestået Sølv niveau
DKK Kørekort til Hund, 2004 - Bestået Guld niveau
Rally Lydighed Begynder, 2010 - 3 x bestået

Se Zibu's lydighedsside

Andet:

Zibu kommer fra et Sinus-frit kuld. Der har ikke været Sinus i nogen af Hazinas kuld indtil videre, ej hellere knækhaler, bidfejl, forkert ansatte ører, for meget hvidt i pelsen m.m.

LINKS:

Zibu's stamtavle
- 6 generationer

Zibu's udstillingsresultater
- Hazinas 4th

Zibu's mor
- Kijasaman Gukatiwa of Djungelkatten ("Tiwa")

Zibu's far
- Abuya Balou van het Masjesflees

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte Kennel Hazinas
Nyttig info: Når du køber hvalp hos Kennel Hazinas

Zibu' ansigter gennem årene:

 

Baby Zibu:

Voksen Zibu:

Veteran Zibu:

Zibu og børnebørn Filly og Cita

SPECIELLE MINDER:

Rostock International 2011:
Zibu bliver Bedste Veteran og BIR (Bedst i Racen) i en flot alder af 9½ år:

Hillerød International 2011:
Fra højre: Zibu, datter Fika, og børnebørn Kenzo og Abuya - gruppen blev BIS Opdræt (Best in Show Opdrætsklasse):

Zibu og kuldbror Montie:

Copyright 2016 Kennel Hazinas