DKCH Kijasaman Gukatiwa of Djungelkatten (Tiwa) HD=A, AA=1

Opdateret 17. december 2012

DKCH
Kijasaman Gukatiwa
of Djungelkatten

(6. juni 1998 - 13. december 2012)


Vores højt elskede Tiwa-mus er stille sovet ind.

Tak til Marianne og Mogens Børjesen, fordi I betroede os med denne skønne Ridgeback tøs. Tiwa nåede at berige vores liv i 14½ år og hun er
grundstenen i Kennel Hazinas opdræt.

Søde Tiwa, vi vil aldring glemme dig. Hvil i fred pigelil!

 

Tiwa in memory¨


Data:

Født:

 

 

6. juni 1998

Zibu

Zibu til lydighed

Baby Zibu

Far:   DKCH KBHV95 Djungelkattens Garish Ridged Gordon
Mor:   DKCH KBHV99 Sarula Gadzinina
Højde:   67 cm
Farve:   Rød hvede
HD (hofter):   A/A (fri)
AA (albuer):  

0/1 (fri/1.grad *)

*) Tiwa brækkede det ene forben, da hun stadig var i voksealderen - ifølge dyrlægen var traumet skyld i, at der kunne påvises forandring på røntgenbilledet da hun var to år gammel - dyrlægeerklaring haves

Tænder:   Fuldtandet og korrekt saksebid
Mentaltest:   Tiwa har gennemgået DKK's unghundementaltest med godt resultat.

Titler:

 

DKCH (Dansk Champion)

Klubtitler (RRK):

 

Årets Junior Tæve 1999
Årets Tæve 2000
Årets Åbenklasse Tæve 2000
Årets Åbenklasse Tæve 2002

(Kvalificeret til Crufts 2002 og 2003)
Se alle Hazinas hundes titler

Lydighedsprøver:   VOH Hvalpemotivation, 1998
VOH Unghundemotivation 1999
Agility, begyndere 2000 (Odsherred)
Agility, videregående 2001 (Odsherred)
RRKs lydighedstræning 2004


Årets Junior Tæve 1999
Årets Tæve 2000
Årets Åbenklasse Tæve 2000 og 2002
Dansk Champion - kvalificeret til Crufts 2002 og 2003


Se flere fotos af Tiwa her


Tiwa kommer fra Kennel Kijasaman, hvor hun tilbragte sine første 8 uger i Marianne og Mogens Børjesens kærlige, trygge hænder. Hun var omgivet af mange hunde, børn og voksne, og det har bestemt givet hende en god social start i livet. Selv om det var meget svært at vælge én af Marianne og Mogens' dejlige hvalpe, var vi ikke i tvivl, da vi endelig havde besluttet os. Tiwa var "vores" hvalp. Og vi har siden da aldrig fortrudt vores valg.

Tiwa er en meget kærlig og hengiven hund. Hun har altid tid til at "nysse", også fremmede - når hun først har set dem an. Hun er fyldt med energi og elsker at lege. Hun fungerer særdeles godt blandt mennesker og elsker børn. Tiwa er også humoristisk og lidt af en drillepind. Tiwa har gået til hvalpetræning og videregående træning og nu går hun til agility og lydighed. En god ting Tiwa har lært er, at man ikke går for langt væk fra sin mor og far. Og når Suki sprinter ind på naboens mark efter en hare, så løber Tiwa ikke med, når kommandoen "stop" er givet.

Tiwa er en nem familiehund. Hun er den slanke, elegante og hurtige type, med god kropslænge (set fra siden skal Ridgeback'en være rektangulær, ikke kvadratisk!). Hun får altid ros fra dommerne og i hendes utallige bedømmelser fra udstillingsringen bliver hun altid beskrevet som elegant med gode bevægelser. Tiwa er blevet udstillet 31 gange, og har udelukkende opnået 1. præmier, noget som få Ridgebacks i dagens Danmark kan prale med. Tiwa fik sit tredie udstillingscertifikat ved at blive BIR (Bedst i Racen) på Dansk Kennel Klubs udstilling i Herning, 2001. Hun blev dermed kåret til Dansk Champion, samtidig med at det kvalificerede hende til Crufts 2002 og 2003.

Tiwa's far, DKCH KBHV95 Djungelkattens Garish Ridged Gordon, er født i Sverige hos Ann Marie Hilding (Kennel Djungelkatten). Gordon kom til Danmark for at bo hos Marianne og Mogens Børjesen. Her begyndte han hurtigt at vinde i udstillingsringen, og han blev meget hurtigt Dansk Champion - og endvidere Københavnervinder i 1995. Tiwa's mor, DKCH KBHV99 Sarula Gadzinina, blev importeret af Marianne og Mogens fra Zimbabwe (Kennel Sarula, v/ Linda Costa). Zina var blikfang fra først til sidst i udstillingsringen og hun blev Dansk Champion i en meget ung alder. Hun blev også Københavnervinder (1999). Gordon og Zina har fået to dejlige kuld hvalpe, hvor Tiwa kommer fra det første.

Tiwa's stamtavle
 
Tiwa's udstillingsresultater
 
Sidste kuld