NYHEDER:

Følg Naya's drægtighed på Facebook:

Naya blev i fredags scannet på Varde Dyrehospital for at se om besøget hos Sydney i Tyskland havde båret frugt, og det var et meget glædeligt syn vi så på skærmen. Her kunne vi se rigtig mange fosterblærer i Nayas livmoder. Fosterblærerne var her på dag 28 efter parring ca 2,2 cm i diameter. Det blev skønnet, at der var 8-10 fostre, men med så stort et antal er der nogen usikkerhed, da fostrene ligger som perler på en snor. Man kan således let komme til at scanne den samme et par gange. På scanningsbilledet her ses 2 fosterblærer. Naya forventes føde den 21. april.

Ligeledes har hun ændret meget adfærd, da hun er blevet meget mere madglad end hun plejer og er enorm kontaktsøgende. Men hun elsker stadig en tur langs åen med fuld gas, og tager også gerne en tur efter rådyrene, hvis de kommer forbi.

 
Opdateret 21-03-2016 Kontakt: Mobil 20 12 55 86

På denne side kan du læse om ...

Vores familie og hund - hvem er vi?
Vores valg af avlshan
Hvad får du, når du køber hvalp fra os

LINKS:

Naya's egen side
Kisangani High Five Sydney
Kennel Kisangani


Vores familie og hund - hvem er vi?

Vi er en stor familie omfattende 2 voksne (Heidi Wiltmann og Thomas Andreasen), 5 børn (Emma, Emil, Sarah, Maria og Laura), vores dejlige Rhodesian Ridgeback, Naya, fra Kennel Hazinas, 2 katte og diverse kaniner, fisk og vandrende pinde.

Vi bor i en skøn natur på landet ved Varde i Sydvestjylland, hvor der er højt til himlen og dejlig plads til alle. Således er der altid gang i den hos os, hvor der kommer og går rigtig mange børn og voksne. Men al denne trafik elsker Naya. Hun synes altid det er fantastisk, når der kommer gæster, og alle bliver mødt med MEGET kærlige slik og kraftig halelogren.

Rhodesian Ridgebacken har de sidste 19 år været en stor del af vores familie. I 1997 fik vi vores første RR, som var Majani fra Kennel Tuasiwa. Han var en super dejlig og venlig hanhund. Tillige var han rigtig smuk, og det var her vi fik interessen for at udstille vores RR. Det var altid Heidi der handlede Majani, og sammen gjorde de det rigtig flot som både Københavnsvinder og Neumunstervinder. Således var vi solgt til denne herlige race, og  der var ingen tvivl om, at han skulle have en lillesøster. Det blev så til Kila fra den tyske kennel Matopos 2 år senere i 1997. Vores første kuld lavede vi i 2003 mellem Majani og Kila.

Samtidig kom der en ny periode med børn og hvad dette medfører, hvilket resulterede i at udstillingsaktiviteterne blev droslet kraftigt ned. Men vores 2 fantastiske hunde har altid været med fra starten af med alle vores børn og fulgte dem overalt. Vores RR har altid været super familiehunde, og det er altid sindet vi har prioriteret meget højt, når vi skulle vælge, hvor vi skulle have vores hvalp fra.

I 2010 fik vi så en lille ny RR fra Sverige. Det var lille Asima som var en rigtig smuk hund, men hende måtte vi desværre sige farvel til kun 1 år gammel pga. en kompliceret fraktur i sin albue.

Således var vi igen på udkig efter en ny lille afløser. Vi havde i mange år haft et godt øje til de hvalpe som Lena Carlsson fra Kennel Hazinas lavede, og blev derfor skrevet op på Lenas hvalpeliste. Det resulterede i at vi i juni 2012 kunne hente 8 uger gamle Naya (Hazinas 6th Funanya By U) hos Lena. Naya er i dag vores dejlige hund, som passer perfekt i vores travle familie. Naya er roligheden selv, håndterer uden problem 25 børn til en fødselsdag, alle de fremmede, som kommer her, andre dyr og hunde, en tur med far på arbejde på dyrehospitalet samt cykel- og løbeture. Således er Nayas sind og temperament intet mindre end fantastisk.

Dette er også baggrunden for, at vi har valgt Naya til at være mor til vores kuld nummer 2. Vi kørte derfor i slutningen af uge 7 ned til Kennel Kisangani i Tyskland, hvor Naya blev parret med Kisangani High Five Sydney, som er ejet af Karin Van Klaveren. Karin har mange års erfaring med opdræt af RR og er selv dommer for racen. Hvis alt går vel, vil Naya føde sit kuld i slutningen af uge 16, og hvalpene vil være klar til at komme hjem til deres nye familier i uge 24. Så når hun er ca 25 dage henne i sin drægtighed, kan vi ultralydskanne hende og krydser indtil da finger for, at der er små hvalpe.

Vores forudsætninger for at opdrætte et kuld hvalpe er rigtig gode. Heidi har været veterinærsygeplejerske i 20 år og har de senere år taget en overbygning i narkose og tandsygdomme. Thomas har været dyrlæge i 20 år og beskæftiger sig udelukkende med hunde og katte, og er i dag medejer af Varde Dyrehospital. Hans interesser er kirurgi, øjenlidelser samt alm. sygdomme. På trods af vores faglige uddannelse har Thomas valgt at tage DKK´s opdrætter uddannelse, og mangler det sidste modul i april. Således har vi rigtige gode forudsætninger for at give vores kommende hvalpekøbere en god vejledning i det, at få hund, og vi vil altid gerne hjælpe med at besvare alle de spørgsmål som måtte være. Vi er endvidere medlem af Dansk Kennel Klub (under FCI) og Rhodesian Ridgeback Klubben i Danmark.

Vores valg af hanhund

At vælge en avlshan til sit kommende kuld er en stor udfordring og der er er rigtig mange ting, som man skal overveje. Lena fra Kennel Hazinas, hvor Naya kommer fra, hjalp os gennem denne proces. I vores verden er der to helt overordnede emner, som vi ikke vil gå på kompromis med og det er hhv. sundhed og temperament. Således skal begge hunde være sunde og raske, men også have et sind som fungerer optimalt. Med disse overvejelser faldt vores valg på Kisanganis High Five Sydney, som bor i det sydvestlige Tyskland. Således er både Naya og Sydney ved røntgenundersøgelse testet fri for både hofteledsdysplasi, albueledsdysplasi samt skulderosteochondrose der alle er vækstbetingede sygdomme, som i yderste konsekvens kan betyde aflivning af den unge hund. Begge hunde er ligeledes på DNA testet fri for DM (en lammende ryglidelse som forekommer i vores race).

Den anden ting er hundens mentale tilstand. Naya, som vi selvfølgelig kender særdeles godt, har et fantastisk, stabilt og meget roligt sind. Hun er utrolig børnevenlig og lader sig ikke skræmme, men er naturligvis vågen overfor nye og pludselige hændelser. Sydney er tilsvarende en rigtig dejlig dreng med et lige så fantastisk sind. Vi havde kun set billeder af Sydney og naturligvis hørt ham beskrevet, men da vi mødte ham, blev vi endnu mere begejstrede. Sikken en rolig gemyt og en fantastisk flot fyr.

Man skal dog altid huske, at uanset hvor meget vi undersøger forældredyrerne for diverse syddomme og mentale tilstande, så er det biologien og dermed genetikken vi er oppe mod. Dermed sagt at uanset hvor godt vi sikrer os, så vil der altid kunne forekomme individer med sygdom.

Hvad får du når du køber en hvalp fra os

Fra os får du først og fremmest en RR hvalp efter sunde og raske forældredyr som er vokset op midt i vores hjem. Det betyder for hvalpen, at den er vant til alle de lyde der er i et hjem med børn, katte, støvsuger, radio, fjernsyn etc. Herudover forsøger vi bedst muligt at socialisere hvalpen til den kommende tilværelse ved at lade den køre med i bilen, tage den på gåtur i bymiljøet, møde fremmede hunde, heste og køer, eller hvad vi nu har mulighed for. Vi vender ligeledes også hvalpen til at kunne være i bur samt træne den til at blive renlig. Vigtigst er det at hvalpen får prøvet så mange ting som muligt. Det vil gøre det meget lettere  for hvalpen og jer, når i får jeres nye hvalp hjem. Herudover vil vi altid stå til rådighed med almindelig rådgivning, men også med dyrlægefaglige spørgsmål.

Når hvalpene er 7 uger gamle bliver der lavet en hvalpetest på en række punkter hvis formål er, at vi kan lave det bedste match mellem den enkelte hvalp og deres ny ejer. Denne proces er rigtig vigtig.

Vores ønske er, at når vores hvalpekøber tager herfra med deres nye RR hvalp, så skal de føle, at de har fået den bedste rådgivning og dermed er klædt godt på til at kunne håndtere det store ansvar det er, at have taget en hvalp ind i sin tilværelse, men også med bevidstheden om, at de altid kan ringe for råd og vejledning.

Herudover får i en lang række andre ting med af mere praktisk karakter som listet her:

  • Sundhedsundersøgelse foretaget af dyrlæge, og sundhedsbog
  • DKK stambog
  • Vaccinationer efter anbefalinger
  • Chipmærkning med registrering i Dansk Hunderegister
  • Ormekure
  • Europæisk Rejsepas
  • Sinustjek af RR klubbens sinustjekkere
  • Kvalitetsfoder, der er afstemt efter hvalpens behov den første tid
  • Halsbånd
  • Wet bed tæppe som ”lugter” af mor og søskene
  • Livslang rådgivning og vejledning vedr. jeres hund fra os
  • HD, AA, OCD Røntgen på Varde Dyrehospital til ½ pris når hvalpen er 18 måneder


Kontakt:

Mobil: Thomas 20 12 55 86
E-mail: thomas@wiltmann-andreasen.dk

Klik på postern for større gengivelse



 
Copyright 2016 Wiltmann-Andreasen     Design: Hazinas