Kandy og Cita

Opdateret: 15-11-2020

Hvad skal man være opmærksom på når man køber hvalp?

Det er vigtigt, at du som hvalpekøber ved, hvad du får med, når du køber en hvalp. Udover foder og udstyr, så skal hvalpen være i bedste helbredsmæssig stand, når du henter den. Dvs. den blandt andet har fået de ormekure og vaccinationer den skal ha' op til 8 ugers alderen, og den er blevet sundhedstestet, id-chippet, undersøgt for Dermoid Sinus og ordentlig socialiseret og miljøtrænet.

Hvad har en hvalp fra Hazinas med i bagagen?

Alle Kennel Hazinas hvalpe bliver hvalpetestet ved 7 ugers alderen af uddannede hundeadfærdskonsulenter. Mia Trier-Knudsen (Nordhund) har testet vores kuld på Sjælland siden 2010, og i forbindelse med kuldet i Varde her i 2020, har Mia anbefalet Maja B. Bruus (Horsens HundeCenter), som har samme uddannelse som Mia.

Vi bruger hvalpetestene til at guide vores hvalpekøbere i forbindelse med deres valg af hvalp, så match mellem hvalp og hvalpekøber bliver den allerbedste. Nogle opdrættere får ikke deres hvalpe mentaltestet, da de mener det godt kan give et forkert billede af hvalpen på dagen. Men sørger man for, at alle hvalpene er vågne, kække og glade, når de starter testen, så får mentaltesteren et fornuftigt indtryk af hvalpene. De mentaltest vi har fået af alle vores kuld har holdt rigtig godt stik. Mange af vores hvalpekøbere har meldt tilbage længe efter hvalpen er blevet voksen, at hvalpetesten stadig holder stik. Så det er efter vores mening et supergodt redskab, når der skal matches hvalp med ny ejer(e).

Vores hvalpe bliver socialiseret med alverdens ting, både indenfor og udenfor hjemmet. De møder børn og fremmede mennesker, flagrende tøj, støvsuger og så vidt muligt fremmede hunde og dyr, og vi udsætter dem for støj og høje lyde. De bliver også burtrænet, og vi anbefaler at I træner videre med bur, da der ikke kun er bure på udstillinger og diverse brugsprøver, men også i biler, hos nogen der passer dem og hos dyrlæger. Hvalpene kommer også ud og gå i snor. Og sidst men bestemt ikke mindst, så er de så godt som renlige alle sammen, når de kommer hjem til deres nye familier. Dog skal der være forståelse for små uheld den første tid - hvalpen skal lære hvor det er den kommer ud i haven, og I skal lære at "læse" jeres hvalp. Og det hjælper vi jer med.

Hvalpene er klar til at blive hentet af deres nye familier, tidligst når de er fyldt 8 uger. Det vil være muligt at aftale et senere afleveringstidspunkt, såfremt der kommer planlagt ferie eller andet i vejen. Vi kan også tilbyde at passe din hvalp, såfremt vi er hjemme, hvis du har planlagt ferie el. lign, efter du har hentet den - og senere i livet også. Vi passer jævnligt afkom, og det er så hyggeligt for os at holde kontakten på den måde.

Når du henter din hvalp, vil vi sammen gennemgå købsaftalen, og hvalpens sundhedstilstand og eksteriør, samt hvalpeltesten.

Vores hvalpepakke

Her har vi listet de ting, som du får med, når du køber en hvalp fra os:

 • Ormekur ifølge dyrlægens anbefalinger

 • Vaccinationer ifølge dyrlægens anbefalinger

 • Sundhedstjek hos dyrlægen (inkl. sundhedsattest)

 • Flere Dermoid Sinus tjek

 • Chipmærkning

 • Registrering hos Dansk Kennel Klub (DKK)

 • DKK Stamtavle

 • DKK Købsaftale

 • Råd og vejledning fra Kennel Hazinas hele hvalpens levetid

 • Kennel Hazinas info-mappe

 • Spændende artikel om DKKs Unghundementalbeskrivelse

 • Halsbåndstræning

 • Lydtræning

 • Socialisering med voksne, børn og så vidt muligt med andre hunde og dyr

 • Socialisering med ting i hjemmet og i bymiljøet

 • Hvalpementaltest

 • Medlemskab af RR Klubben resten af indeværende år

 • Foder af bedste kvalitet til den første tid

 • Et tæppe der lugter af hundemor og søskende

 • Plysdyr der også lugter godt

 • Halsbånd

 • Hvalpedækken, hvis det drejer sig om et efterårs-/vinterkuld.

Hazinas Info-mappe giver en masse vejledning og gode råd ifm. fodring, træning, sundhed, adfærd m.m. Og såfremt vi støder på nogle gode, brugbare artikler, vil disse også være i mappen.

Hundetæppet og plysdyret, som du får med, har ligget i hvalpekassen og opsamlet en masse lugte fra hvalpens hundemor og søskende. Dette er med til at give din hvalp tryghed, i den første svære tid, hvor den er taget væk fra sin hundemor og søskene. Disse to ting skal altså IKKE vaskes den første tid, selv om de lugter tæmmelig "brugt", men ligge der hvor din hvalp sover og give tryghed hvis den vågner om natten i mørket.

- - - - -

Efter du har hentet din hvalp, står vi til rådighed hele din hunds liv. Og i forbindelse med det første hvalpetræf, tager vi en runde med spørgsmål og svar, og vi taler om træning og andre hundeaktiviteter.

Er du interesseret i at avle? Korrekte tæveafkom har som udgangspunkt mulighed for at lave opdræt i Kennel Hazinas navn. Korrekte hanner fra os, der avlsgodkendes efter DKKs og RRKs regler, samt udstilles jævnligt, vil som udgangspunkt få tilbud om en Avlshan Poster og egen Webside, samt hjælp ved henvendelser om parring.

Vi laver også aftaler om foderværter i begrænset omfang.

Vigtigt:
Husk at Kennel Hazinas altid står til rådighed med vejledning og gode råd hele din hunds levetid. Vi er ikke længere væk end en telefonopringning, mail, sms eller messenger-besked. Hellere kontakte os en gang for meget, end for lidt. Vi vil meget gerne holde kontakten, dog prøver vi også på ikke at være anmasende.

Kennel Hazinas - Opdræt med omtanke!

5th

5th

6th

6th

Filly

Zibu

5th

Copyright 2020 Kennel Hazinas. All rights reserved.